Science fiction

Science fiction eli tieteiskirjallisuus tarjoaa mielikuvituksellisia, avaruuteen tai tulevaisuuteen sijoittuvia tarinoita ja seikkailuja.

Valitse vain jokin alla olevista äänikirjapalveluista ja ääni- ja e-kirjat kulkevat aina mukanasi ja voit uppoutua tarinoihin missä vain.

Etsitkö tieteiskirjallisuuden klassikoita tai uusimpia teoksia äänikirjoina tai e-kirjoina? Tutustu palveluiden laajaan tuotevalikoimaan.

Tarkista mikä palveluista tarjoaa parhaan Science fiction valikoiman ja sukella valintasi mukaan äänikirjojen tai e-kirjojen maailmaan.

Uudet asiakkaat saavat kokeilla palveluja ilmaiseksi

Testivoittaja!
Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 7 päivän ajan!
 • Noin 1 000 000 kirjaa
 • 8 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +8 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikille + Storytel Original -alkuperäissisällöt yksinoikeudella
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Edullisin valinta
Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
 • Yli 900 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +7 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikenikäisille ja kaikkiin makuihin
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Koko perheelle
Lue e-kirjoja tai kuuntele äänikirjoja täysin ilmaiseksi 14 päivän ajan!
 • Yli 400 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +2 muuta kieltä
 • Kirjoja koko perheelle
 • Voit kuunnella ja lukea kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Täysin kotimainen
Parhaat lehdet yhdessä sovelluksessa, ääneen luettuina. Kokeile ilmaiseksi 14 päivän ajan.
 • Yli 20 lehden valikoima
 • 2 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kaikki artikkelit suomeksi
 • Mielenkiintoista kuunneltavaa jokaisen makuun
 • Uutta sisältöä joka päivä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa

Science fiction tieteiskirjallisuudessa

Tieteiskirjallisuus tai yleisemmin tunnettu nimellä ”science fiction” tai ”scifi”, on kirjallisuuden genre, joka kuvittelee mahdollisia tulevaisuuksia, teknologioita ja maailmoja, joita nykytiede ei ole vielä vahvistanut tai jotka ovat jopa mahdottomia nykyisen tieteellisen ymmärryksen valossa. Tämä genre yhdistää tieteen, teknologian ja yhteiskunnan kysymykset yhdeksi kokonaisuudeksi, tarjoten lukijoille mahdollisuuden tutkia näitä aspekteja uusista ja usein haastavista näkökulmista.

Tieteiskirjallisuudessa tutkitaan usein tulevaisuuden visioita ja niitä koskevia skenaarioita sekä niiden sosiaalisia, teknologisia ja eettisiä vaikutuksia. Avaruusmatkailu, muut planeetat ja ulkoavaruuden olennot ovat keskeisiä aiheita ja ne tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia luovuudelle ja kuvittelulle.

Teknologian rooli yhteiskunnassa on myös tärkeä aihe ja tieteiskirjallisuus kysyy usein, miten uudet keksinnöt vaikuttavat meihin ja miten meidän pitäisi reagoida niihin. Biotieteet, kuten geneettinen muokkaus, tekoäly ja kyberneettiset organismid, ovat myös suosittuja aiheita, jotka herättävät kysymyksiä ihmisyydestä ja teknologian rajoista.

Monet merkittävät kirjailijat, kuten Isaac Asimov, Philip K. Dick ja Ursula K. Le Guin, ovat vaikuttaneet genreen ja tarjonneet omia näkemyksiään tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista. Heidän teoksensa ovat usein yhdistäneet syvälliset filosofiset pohdinnat ja kiehtovat kertomukset, tehdessään tieteiskirjallisuudesta paitsi viihdyttävää myös ajatuksia herättävää.

Tieteiskirjallisuuden vaikutus yhteiskuntaan on ollut merkittävä. Se ei ole vain viihdettä, vaan myös haastaa lukijoitaan ajattelemaan kriittisesti ja pohtimaan yhteiskunnallisia, teknologisia ja eettisiä kysymyksiä. Tämän genren kautta voimme paitsi paeta kaukaisiin maailmoihin, myös reflektoida omaa paikkaamme universumissa ja ymmärtää paremmin ympäröivää todellisuutta.

Nauti tieteiskirjallisuudesta uudella tavalla

Tieteiskirjallisuus on genre, joka vie lukijansa toisiin maailmoihin, avaruuden kaukaisiin kolkkiin ja tulevaisuuden visioihin. Vaikka perinteiset painetut kirjat ovat aina olleet suosittu tapa kokea näitä tarinoita, nykytekniikka on tuonut mukanaan uusia mahdollisuuksia, jotka voivat syventää ja rikastuttaa lukukokemusta.

Äänikirjojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, mikä ei ole yllätys. Kuunnellessasi tieteiskirjallisuuden äänikirjaa, kokenut kertoja voi tuoda tarinan eloon tavalla, joka on erilainen kuin itse lukiessa. Hahmoille annetaan persoonallisuus ja tunnetila ja taustamusiikki sekä ääniefektit voivat lisätä kokemuksen immersiivisyyttä. Äänikirjojen avulla voit myös ”lukea” liikkeellä ollessasi, olitpa sitten työmatkalla, lenkkeilemässä tai tekemässä kotitöitä.

Toisaalta e-kirjat tarjoavat mahdollisuuden kantaa mukanasi valtavaa kirjastoa yhdellä laitteella ja voit mukauttaa lukukokemustasi muuttamalla tekstin kokoa tai fonttia. E-kirjoissa voi myös olla interaktiivisia elementtejä, kuten kuvia, karttoja tai jopa animaatioita, jotka rikastuttavat tarinaa ja tekevät lukemisesta elämyksellisempää.

Kun seuraavan kerran sukellat tieteiskirjallisuuden maailmaan, harkitse teoksen kokeilemista äänikirjana tai e-kirjana. Teknologian avulla voit kokea tutut ja uudet tarinat aivan uudella tavalla ja se voi avata sinulle uusia näkökulmia ja elämyksiä.

Äänikirjat ja e-kirjat eivät vain tee tieteiskirjallisuuden kuluttamisesta helpompaa ja mukavampaa, vaan ne voivat myös syventää ja rikastuttaa kokemusta. Voit kokea tutut tarinat uudella tavalla tai löytää uusia suosikkeja näiden formaattien ansiosta.

Tutustu Science Fiction -kirjallisuuteen ilmaiseksi

Science fiction on kiehtova kirjallisuuden laji, joka vie meidät toisiin maailmoihin, kuvitteellisiin yhteiskuntiin ja teknologian tulevaisuuden näkymiin. Jos olet uusi tässä genressä tai haluat laajentaa lukulistasi, on olemassa monia tapoja tutustua science fiction -kirjallisuuteen ilmaiseksi, erityisesti hyödyntämällä äänikirjapalveluiden ilmaisia kokeilujaksoja.

Monet suuret äänikirjapalvelut, kuten Bookbeat, Storytel, Nextory, Elisa kirja ja Podit tarjoavat uusille asiakkaille ilmaisia kokeilujaksoja, jotka kestävät yleensä noin 14 päivää tai jopa kuukauden. Tämän ajanjakson aikana voit kuunnella rajattomasti äänikirjoja palvelun kokoelmista. Tämä tarkoittaa, että voit tutustua lukuisiin science fiction -teoksiin maksamatta mitään.

Kun aloitat ilmaisen kokeilujakson, sinulle annetaan yleensä pääsy koko palvelun kirjastoon. Tämä on erinomainen tilaisuus kuunnella klassikkoja, kuten Isaac Asimovin ”Foundation”-sarjaa tai Philip K. Dickin teoksia. Voit myös löytää uusia kirjailijoita ja nykyisiä bestsellereitä, jotta saat monipuolisen käsityksen genrestä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että jos et halua jatkaa palvelun käyttöä ilmaisen kokeilujakson jälkeen, sinun tulee peruuttaa tilauksesi ennen kokeilujakson päättymistä. Muuten sinulta saatetaan veloittaa seuraavan kuukauden maksu.

Lisäksi on olemassa muita verkkosivustoja ja sovelluksia, jotka tarjoavat ilmaisia science fiction -e-kirjoja tai jopa klassisia äänikirjoja, joista voit nauttia. Open Library, Project Gutenberg ja LibriVox ovat esimerkkejä paikoista, joista löydät laajan valikoiman teoksia, mukaan lukien monia science fiction -klassikoita.

Kaiken kaikkiaan nyt on loistava aika laajentaa horisonttiasi ja sukeltaa science fiction -kirjallisuuden syvyyksiin. Hyödyntämällä äänikirjapalveluiden ilmaisia kokeilujaksoja ja muita saatavilla olevia resursseja, voit matkustaa kaukaisiin galakseihin, kokea tulevaisuuden yhteiskuntia ja tutustua teknologian rajoihin – kaikki ilmaiseksi.

Science Fiction -kirjallisuus kulkee aina matkassasi mukana

Maailma, jossa elämme, on täynnä liikettä ja muutosta. Aikataulut voivat olla tiukkoja ja päivät täyttyvät erilaisista tehtävistä, mutta yksi asia pysyy muuttumattomana: ihmisen kaipuu paeta arkea ja sukeltaa mielikuvituksen maailmaan. Tässä kohtaa science fiction -kirjallisuus astuu kuvaan. Teknologian kehittyessä ja yhteyksien ollessa käytännössä rajattomia, science fiction ei ole enää sidottu fyysisiin sivuihin. Se kulkee matkassasi mukana minne ikinä menetkin.

Kun pohdimme muutama vuosikymmen sitten science fictionia, kuvittelimme paksuja kirjoja, jotka painoivat laukussa ja veivät paljon tilaa. Nykyään, laitteiden ja pilvipalveluiden ansiosta, koko kirjasto mahtuu taskuusi. Älypuhelimet, tabletit ja e-lukulaitteet mahdollistavat sen, että voit kuljettaa satoja, ellei tuhansia teoksia mukanasi.

Äänikirjat ovat myös tuoneet mukanaan uudenlaisen vapauden. Liikenteessä ollessasi, lenkkeillessäsi tai vaikkapa ruokaa laittaessasi voit sukeltaa toiseen maailmaan pelkästään kuulokkeita käyttäen. Tämä antaa mahdollisuuden kuluttaa kirjallisuutta hetkinä, jolloin lukeminen ei olisi mahdollista.

Tämä jatkuva saatavuus on tehnyt science fictionista entistäkin saavutettavampaa. Kun tarve paeta arkea koittaa, on tieteistarina aina saatavillasi. Ehkä olet matkalla töihin ja haluat hetkeksi hypätä avaruusalukseen toiselle planeetalle. Tai ehkä odotat ystävää kahvilassa ja päätät viettää odotusajan tutustumalla dystooppiseen tulevaisuuteen. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Tämä jatkuva läsnäolo myös syventää suhdettamme teoksiin. Voimme palata lempikohtiimme milloin tahansa, jatkaa kesken jääneitä tarinoita tai jakaa ne ystävien kanssa reaaliajassa. Science fiction -kirjallisuus ei ole enää pelkkä hyllyssä oleva kirja, vaan se on elävä osa arkeamme, kumppani, joka kulkee kanssamme ja tarjoaa lohtua, inspiraatiota ja viihdettä missä ja milloin tahansa.

Äänikirjat.com
Logo