BookBeat vai Storytel – Kumpi on parempi vaihtoehto?

BookBeat vai Storytel - Kumpi on parempi vaihtoehto

BookBeat ja Storytel ovat molemmat suosittuja äänikirja- ja e-kirjapalveluita, jotka tarjoavat käyttäjilleen mahdollisuuden nauttia tuhansista kirjoista kuukausimaksulla. Kummankin palvelun tavoitteena on tarjota kuluttajille mukava ja helppo tapa kuluttaa kirjallisuutta, mutta niiden välillä on joitakin eroja.

BookBeat vai Storytel – Kumpi on parempi vaihtoehto?

BookBeat ja Storytel ovat molemmat suosittuja äänikirjasovelluksia, jotka tarjoavat laajan valikoiman suomenkielistä kirjallisuutta sekä mahdollisuuden sekä lukea että kuunnella kirjoja. Molemmat palvelut tarjoavat tällä hetkellä ilmaisen kokeilujakson, joten voit tutustua niihin ennen tilauksen tekemistä ja tehdä valintasi sen perusteella.

Vaikka BookBeat ja Storytel ovat hyvin samankaltaisia palveluita, niiden välillä on joitakin eroja. Esimerkiksi BookBeatilla on oma lasten ja nuorten kategoria, joka on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille. Tämän kategorian kautta voi löytää helposti suosituimmat lasten äänikirjat.

Toisaalta Storytel on erikoistunut äänikirjoihin ja tarjoaa laajemman valikoiman äänikirjoja kuin BookBeat. Jos siis haluat erityisesti kuunnella äänikirjoja, Storytel voi olla parempi vaihtoehto. Lisäksi Storytelillä on ominaisuuksia, kuten Sleep Timer, joka mahdollistaa kirjan kuuntelun unen aikana.

Lisäksi BookBeatin käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen, kun taas Storytelin käyttöliittymä voi tuntua hieman monimutkaisemmalta ja vaatii enemmän totuttelua. Kumpi palvelu kannattaa valita, riippuu siis omista mieltymyksistä ja käyttötavoista.

Molemmat palvelut tarjoavat onneksi ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille, joten voit kokeilla molempia palveluja maksutta ja päättää vasta sen jälkeen kumpi äänikirjapalvelu on juuri sinulle parempi vaihtoehto. Äänikirjat.com palvelu esittelee kaikki suosituimmat äänikirjapalvelut ja palvelun avulla voit siirtyä kokeilemaan erilaisia äänikirjapalveluita ilmaiseksi.

BookBeat ja Storytel antavat molemmat mahdollisuuden

Molemmat suositut äänikirjasovellukset, BookBeat ja Storytel, antavat käyttäjilleen monipuolisia mahdollisuuksia. Palveluista löytyy sekä kirjojen kuuntelun että e-kirjojen lukemisen online- ja offline-tilat, joten nettiyhteyttä ei aina tarvita. Kirjanmerkkiä voi käyttää, jotta tietää, missä kohtaa kirjaa on jäänyt lukemisessa tai kuuntelussa. Uniajastimen avulla voi keskeyttää kirjan kuuntelun valitsemaansa aikaan. Molemmista sovelluksista löytyy myös mahdollisuus säätää kuuntelunopeutta. Kirjahyllyn avulla voi luoda listan luetuista tai kuunnelluista kirjoista ja myös teoksista, joita haluaa seuraavaksi lukea tai kuunnella. Personoidut suositukset auttavat löytämään uusia kiinnostavia kirjoja.

Lisäksi molemmat sovellukset tarjoavat monia toimintoja lapsiperheille. Storytelin Kids Mode mahdollistaa erillisen käyttäjäprofiilin luomisen lapselle, jonka avulla voi varmistaa lapselle turvallisen pääsyn lastenkirjavalikoimaan. BookBeatissa voi myös luoda lapselle oman profiilin, joka näkee vain lastenkirjallisuutta. Lisäksi molemmista sovelluksista löytyy mahdollisuus jakaa tili useamman käyttäjän kesken, joten jokaisella käyttäjällä on oma kirjahyllynsä eikä kirjojen sekoittumisesta tarvitse huolehtia.

Kaiken kaikkiaan molemmat sovellukset tarjoavat monipuolisia toimintoja, jotka helpottavat niin kirjojen lukemista kuin äänikirjojen kuuntelua. Lopullisen valinnan tekee käyttäjä itse, mutta molempien palveluiden ilmaiskokeilut kannattaa ehdottomasti hyödyntää ennen tilaamista.

Bookbeat ja Storytel valikoima

Äänikirjapalvelut ovat suosittuja ympäri maailmaa, ja myös Suomessa ne ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Moni kirjojen ystävä pohtii, kumpi suosittu äänikirjasovellus kannattaisi valita, BookBeat vai Storytel?

Yksi tärkeimmistä kriteereistä monelle käyttäjälle on palveluiden tarjonta. BookBeat mainostaa olevansa Suomen suosituin äänikirjapalvelu, kun taas Storytel kertoo olevansa pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu. Kummalla sitten on lopulta parempi valikoima?

Pelkkiä kirjamääriä tuijottamalla BookBeat vs Storytel kilpailuun ei ole selvää voittajaa. Storytelistä löytyy yli 700 000 kirjaa, joten luettavaa riittää. Kirjoja löytyy niin tiedekirjojen kuin dekkareidenkin osalta todella kattavasti ja erilaisia kategorioita on laidasta laitaan.

Tämä ei kuitenkin tarkoita, että BookBeat olisi mitenkään selkeästi huonompi – tästäkin palvelusta löytyy yli 800 000 kirjaa. BookBeatista löytyy esimerkiksi monet suosituimmat uutuudet, vaikkakaan ihan kaikkia klassikoita ei välttämättä ole saatavilla. Molemmissa palveluissa on pääasiassa suomenkielistä kirjallisuutta, mutta myös vieraskielistä kirjallisuutta löytyy.

BookBeat tarjoaa luettavaa ja kuunneltavaa suomen lisäksi lähes kahdellakymmenellä eri kielellä. Palvelusta löytyy mm. englannin, ruotsin, italian, espanjan, saksan, kiinan ja ranskan kirjallisuutta. Storytelistäkin löytyy vieraskielistä kirjallisuutta, mutta kielivaihtoehtoja on suomen kielen lisäksi hieman vähemmän kuin BookBeat palvelussa. Kielitaitureille kattavamman valikoiman tarjoaa siis BookBeat.

Toinen tärkeä kriteeri on käyttökokemus. BookBeat ja Storytel tarjoavat paljon toimintoja, joiden avulla kuunteleminen on helppoa ja vaivatonta. Toimintojen suhteen palveluissa ei ole hirveästi eroja, vaan molemmista löytyy kuuntelumukavuuden kannalta tärkeimmät ominaisuudet.

Molemmat palvelut tarjoaa runsaasti lastenkirjoja eri ikäisille lapsille

Kirjojen lukeminen ja kuunteleminen on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan aikaisemmin, ja äänikirjojen suosio on kasvanut huimasti viime vuosina. BookBeat ja Storytel ovat kaksi suosittua äänikirjapalvelua, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia kirjoja niin aikuisille kuin lapsillekin.

Molemmat palvelut tarjoavat runsaasti lastenkirjoja eri ikäisille lapsille, ja niin perinteiset klassikot, Disney-kirjat kuin uutuudetkin löytyvät lapsille sekä BookBeatin että Storytelin valikoimista. Lastenkirjojen osalta valikoima on molemmissa sovelluksissa todella tasavertainen.

Laadun ja määrän perusteella tiukan voiton lasten kirjojen osalta vie kuitenkin Storytel. Palvelun valikoimasta löytyy yli 12 000 lastenkirjaa eri kategorioissa, ja uusia kirjoja lisätään jatkuvasti. Myös BookBeatin valikoima lastenkirjoja on laaja, mutta hieman pienempi kuin Storytelin.

Yksi ominaisuus, jossa BookBeat päihittää Storytelin lasten kirjojen osalta, on mahdollisuus hakea äänikirjoja lapsen iän ja kirjan aihepiirin mukaan. Alakategoriat iän sekä kirjan teeman mukaan helpottavat laajan kirjavalikoiman selaamista.

Ulkoasun osalta molemmat palvelut ovat hyvin selkeitä, eikä kumpikaan käytettävyyden puolesta ole selkeästi huonompi tai parempi. Kirjojen kuunteleminen on helppoa ja uusien kirjojen etsiminen kategorioiden ja hakutoiminnon osalta todella yksinkertaista.

Sekä BookBeat että Storytel tarjoavat useita erilaisia vaihtoehtoja hinnoittelun osalta, joten jommasta kummasta palvelusta löytyy takuulla sopiva vaihtoehto sinulle, olitpa sitten himolukija- tai kuuntelija tai vain silloin tällöin tarinoihin uppoutuva sunnuntaikuuntelija.

BookBeatin halvin tilauspaketti maksaa 9,99 euroa kuukaudessa, ja silloin voit kuunnella ja lukea kirjoja kuukauden aikana yhteensä 20 tuntia. Storytelin halvin tilauspaketti maksaa myös 9,99 euroa kuukaudessa, ja saat kuunnella ja lukea kirjoja kuukauden aikana yhteensä 20 tuntia.

Kummankin palvelun hinta nousee hieman, mikäli haluaa käyttää palvelua usealla käyttäjällä tai valitsee suuremman tilauspaketin, jolloin saat enemmän kuuntelu ja lukuaikaa. Molemmat palvelut tarjoavat myös ilmaisen kokeilujakson, joten voit kokeilla molempia palveluja täysin ilmaiseksi.

Bookbeat hinta

BookBeatin hinnoittelu on melko selkeä ja tarjoaa useita eri vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Palvelun kahden eri tilauspaketin välillä valinta riippuu pääasiassa siitä, kuinka paljon äänikirjoja kuuntelee kuukaudessa.

Basic-paketti on hinnoiteltu 9,99 euroon kuukaudessa ja siinä on kuunteluaikaa 20 tuntia kuukaudessa. Tämä vaihtoehto sopii hyvin esimerkiksi satunnaiselle kuuntelijalle, joka ei käytä palvelua jatkuvasti.

Premium-paketti maksaa 16,99 euroa kuukaudessa ja siinä on huomattavasti enemmän kuunteluaikaa, nimittäin 100 tuntia kuukaudessa. Tämä on sopiva vaihtoehto henkilölle, joka kuuntelee paljon äänikirjoja ja haluaa nauttia suuremmasta valikoimasta.

BookBeat tarjoaa myös mahdollisuuden luoda perhetilin, johon voi lisätä lisäprofiileja erillisellä maksulla. Basic-paketin lisäprofiili maksaa 4,90 euroa kuukaudessa ja Premium-paketin lisäprofiili 5,99 euroa kuukaudessa. Jokaisella lisäprofiililla on sama käyttöoikeus kuin valitussa paketissa.

Lisäprofiilien avulla BookBeatia voi käyttää jopa viisi eri henkilöä yhdellä tilillä. Tämä on hyvä vaihtoehto perheille, jotka haluavat jakaa äänikirjapalvelun kustannukset useamman henkilön kesken.

Lisäksi BookBeat tarjoaa opiskelijoille -50% alennuksen Basic-paketin hinnasta. Tämä on hieno etu korkeakouluopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita äänikirjoista ja haluavat käyttää palvelua edullisesti.

Kaiken kaikkiaan BookBeatin hinnoittelu on kohtuullinen ja tarjoaa useita eri vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Palvelun peruskäyttö onnistuu kohtuullisella hinnalla ja lisäprofiilit mahdollistavat palvelun jakamisen useamman henkilön kesken.

Storytel hinta

Storytel on yksi suosituimmista äänikirjapalveluista, joka tarjoaa useita eri jäsenyysvaihtoehtoja eri käyttäjäprofiileihin ja tarpeisiin sopien. Palvelun hinnoittelu perustuu käytettävissä olevaan kuunteluaikaan kuukaudessa, sekä käyttäjien määrään.

Jos olet vasta aloittamassa äänikirjojen kuuntelua, Basic-tili on hyvä vaihtoehto. Tämä paketti sisältää 20 tuntia kuunteluaikaa kuukaudessa ja maksaa 9,99 euroa kuukaudessa.

Jos kuuntelet äänikirjoja enemmän, Premium-tili voi olla parempi vaihtoehto. Tällöin voit kuunnella jopa 100 tuntia kuukaudessa hintaan 14,99 euroa kuukaudessa.

Rajattomasta kuuntelusta kiinnostuneille Unlimited-tili on paras vaihtoehto, sillä tämä paketti mahdollistaa rajattoman kuuntelun kaikissa Storytelin äänikirjoissa hintaan 22,99 euroa kuukaudessa.

Perheille suunnatut Family ja Family Plus -paketit ovat tarkoitettu useamman käyttäjän käyttöön. Family sisältää kaksi käyttäjätiliä, joissa on Kids Mode -toiminto. Tämä paketti maksaa 22,98 euroa kuukaudessa. Family Plus sisältää kolme käyttäjätiliä Kids Mode -toiminnolla hintaan 26,97 euroa kuukaudessa.

Opiskelijoille Storytel tarjoaa erityisedun, jossa korkeakouluopiskelijat voivat saada Unlimited-paketin hintaan 8,49 euroa kuukaudessa. Opiskelijoiden tulee kuitenkin vahvistaa opiskelijastatuksensa Storytelille, jotta he voivat hyödyntää tätä etua.

Jos haluat käyttää palvelua yhdessä perheesi kanssa, kannattaa valita Family tai Family Plus -paketti. Jos olet yksin tai pienessä perheessä ja kuuntelet äänikirjoja vähemmän, Basic- tai Premium-tili voi olla parempi vaihtoehto. Opiskelijoiden kannattaa hyödyntää erityistarjous ja valita Unlimited-paketti edullisella kuukausihinnalla.

Mikä jäsenyysvaihtoehto sopii sinulle ja kenelle?

Äänikirjojen suosio on kasvanut viime vuosina huimasti, ja yhä useammat haluavat nauttia kirjojen tarinoista kätevästi kuulokkeiden kautta. Tämä on myös innostanut erilaisia äänikirjapalveluita kilpailemaan keskenään asiakkaistaan, ja hinnoittelu on yksi tärkeimmistä keinoista houkutella uusia käyttäjiä.

Kun valitset äänikirjapalvelua, on tärkeää ottaa huomioon oma käyttötarpeesi. Jos olet vasta tutustumassa äänikirjojen maailmaan, tarjoavat sekä Storytel että BookBeat edullisen Basic-paketin samaan kympin kuukausihintaan, joka sisältää 20 tuntia kuunteluaikaa kuukaudessa. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos et ole varma, kuinka paljon kuuntelet kirjoja.

Jos olet kuitenkin innokkaampi kuuntelija ja haluat päästä käsiksi laajempaan valikoimaan, kannattaa valita rajaton kuunteluoikeus. Tällöin valintasi on Storytel, jonka Unlimited-paketti tarjoaa rajattoman kuunteluoikeuden koko valikoimaan. Lisäksi Storytel tarjoaa opiskelijoille edullisen Unlimited-paketin, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Perheille on suunnattu myös erilaisia vaihtoehtoja. Yhden aikuisen ja yhden lapsen talouteen sopii hyvin Storytel Basic, johon sisältyy automaattisesti tili yhdelle lapselle. Kolmihenkiselle perheelle BookBeat Basic kahdella lisätilillä on edullinen vaihtoehto, jos 20 tuntia kuunteluaikaa riittää. Kun perhe kasvaa, kannattaa valita Storytelin Family tai Family Plus -paketti, joka tarjoaa useampia käyttäjätiliä ja mahdollisuuden käyttää Kids Mode -tilaa.

Kannattaa hyödyntää Storytelin 30 päivän kokeiluaikaa ja BookBeatin alennuskooditarjouksia. Kokeilemalla palveluita itse, erojen välillä pääsee konkreettisesti selvyyteen ja löytää juuri omaan käyttöön sopivan vaihtoehdon.

Hinnoittelu ei kuitenkaan ole ainoa kriteeri, jota äänikirjapalvelua valitessa kannattaa tarkastella. Palveluiden valikoimat, käyttöliittymä ja käytettävyys ovat myös tärkeitä tekijöitä, joita kannattaa vertailla ennen lopullisen valinnan tekemistä.

BookBeat vs Storytel yhteenveto

BookBeat vs Storytel -vertailussa on havaittavissa melko tasaväkinen kamppailu, jossa kummallakin palvelulla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Molemmat tarjoavat samanlaisen äänikirjojen kuuntelu- ja lukukokemuksen sekä valtavan kirjavalikoiman, johon kuuluu kategorioita laidasta laitaan.

Jos olisi kuitenkin pakko valita voittaja, niin Storytel vetäisi ehkä pidemmän korren monipuolisuudellaan, hyvillä hinnoitteluvaihtoehdoillaan ja mahdollisuudella ostaa kuukausitilaus ilman kuunteluajan rajoitteita. Storytelin hinnoittelu vie myös voiton, kun perheen koko kasvaa ja kuunteluoikeuden halutaan olevan rajaton.

Toisaalta BookBeat on myös erinomainen valinta. Palvelu on varsin näppärä ja edullinen hieman vähemmän kuuntelevalle. BookBeatiin on myös mahdollista ostaa tarvittaessa lisäprofiileja.

BookBeat ei tällä hetkellä tarjoa rajatonta kuunteluoikeutta, mutta Premium-paketin 100 tuntia /kk riittää monille. Lisäksi BookBeatissa on helppo ostaa tarvittaessa lisäprofiileja.

On hyvä kuitenkin huomata, että vertailu on aina myös makuasia. Esimerkiksi kirjavalikoiman paremmuusjärjestykseen laittaminen riippuu paljon siitä, mitä kirjoja haluat kuunnella. Molemmista löytyy kirjoja, joita toisesta palvelusta ei löydä.

Siksi kannattaakin ehdottomasti hyödyntää molempien palveluiden ilmainen kokeilujakso, jolloin pääset itse tutustumaan juuri oman suosikkikategoriasi valikoimaan ja tekemään oman henkilökohtaisen päätöksen siitä, kumpi palvelu sopii juuri sinulle.

Äänikirjat.com
Logo