E-kirjat

E-kirjat ovat sähköisessä muodossa olevia kirjoja, jotka voidaan lukea elektronisilla lukulaitteilla, puhelimilla tai tietokoneilla.

E-kirjapalveluiden suosio on kasvanut viime vuosina, sillä niitä voi ostaa ja ladata helposti netistä ja niiden lukeminen on helppoa.

E-kirjojen ansiosta kirjojen lukeminen on mahdollista myös matkoilla tai muualla liikkeellä ollessa ilman painavien kirjojen kantamista.

Uudet asiakkaat saavat kokeilla palveluja ilmaiseksi

Premium tilaus nyt -50%
Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile nyt ja hyödynnä ajankohtaiset tarjoukset.
 • Noin 1 000 000 kirjaa
 • 8 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +8 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikille + Storytel Original -alkuperäissisällöt yksinoikeudella
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Kokeile 90 päivää ilmaiseksi
Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 90 päivän ajan!
 • Yli 900 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +7 muuta kieltä
 • Kirjoja kaikenikäisille ja kaikkiin makuihin
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Lue e-kirjoja tai kuuntele äänikirjoja täysin ilmaiseksi 30 päivän ajan!
 • Yli 400 000 kirjaa
 • 3 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kielet: Suomi +2 muuta kieltä
 • Kirjoja koko perheelle
 • Voit kuunnella ja lukea kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa
Kokeile 14 päivää ilmaiseksi
Parhaat lehdet yhdessä sovelluksessa, ääneen luettuina. Kokeile ilmaiseksi 14 päivän ajan.
 • Yli 20 lehden valikoima
 • 2 erilaista tilausvaihtoehtoa
 • Kaikki artikkelit suomeksi
 • Mielenkiintoista kuunneltavaa jokaisen makuun
 • Uutta sisältöä joka päivä
 • Helppo perua milloin vain
  Ei sitoutumisaikaa

Mitä E-kirjat ovat?

Digitaaliset kirjat, yleisemmin tunnettuja nimellä e-kirjat, ovat moderni ilmiö, joka on muuttanut lukemisen maailmaa suuresti. E-kirjat ovat perinteisiä kirjoja vastaavat tuotteet digitaalisessa muodossa. Sähköisessä muodossa olevan kirjan sisältö vastaa tavanomaisen, painetun kirjan sisältöä, mutta sen nauttimiseen tarvitaan digitaalinen laite, kuten älypuhelin, tietokone, tabletti tai  lukulaite.

E-kirjojen suosio on kasvanut huomattavasti viime vuosien aikana. Niiden lukeminen on yhä yleisempää, ja moni ihminen lataa nykyään e-kirjan mieluummin laitteeseensa kuin kävelee kirjakauppaan ostamaan fyysisen kopion. Tämä johtuu useista syistä. Digitaalisten kirjojen etuja ovat esimerkiksi niiden helppo saatavuus, tilan säästäminen ja ympäristöystävällisyys. Lisäksi digitaaliset laitteet, kuten tabletit tai erikoiset lukulaitteet, tarjoavat usein ominaisuuksia, joita paperiset kirjat eivät voi tarjota, kuten tekstin suurennus, fontin muuttaminen tai taustavärin vaihto, joka voi tehdä lukemisesta miellyttävämpää.

Suomessa suosittuja e-kirjapalveluita ovat muun muassa Elisa Kirja, Storytel, Bookbeat ja Nextory. Nämä palvelut tarjoavat kuluttajille pääsyn laajaan valikoimaan sekä äänikirjoja että e-kirjoja pienellä kuukausimaksulla. Valikoima sisältää sekä kotimaisia että kansainvälisiä suosikkeja, jotka voidaan ladata suoraan laitteellesi lukemista varten. Podit tarjoaa parhaat business-podcastit ja –äänikirjat.

E-kirjoja on saatavilla myös monista verkkokaupoista, joista ne voidaan ostaa yksitellen. Tämä on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat omistaa digitaaliset kirjansa tai jotka lukevat harvemmin.

E-kirjapalvelut yleensä toimivat niin, että asiakas maksaa kuukausittaisen maksun, joka antaa heille pääsyn palvelun koko kirjavalikoimaan. Tämä tarkoittaa, että lukijalla on pääsy lähes rajattomaan määrään kirjoja, jotka voidaan ladata ja lukea milloin tahansa.

E-kirjojen nousu on osa laajempaa digitaalista vallankumousta, joka on vaikuttanut kaikkiin elämän osa-alueisiin. Vaikka jotkut saattavat kaivata perinteisen, painetun kirjan tuntua, on selvää, että digitaaliset kirjat tarjoavat uusia ja jännittäviä mahdollisuuksia lukijoille ympäri maailmaa.

Lue mitä, milloin ja missä haluat

E-kirjat tarjoavat lukijoille uuden ja mukavan tavan nauttia kirjallisuudesta. Niiden avulla voit helposti lukea mitä tahansa, milloin tahansa ja missä tahansa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse enää kantaa painavia kirjoja mukanasi tai valita vain yksi kirja otettavaksi mukaan matkalle. E-kirjapalvelut tarjoavat lukemattoman määrän kirjoja, jotka ovat vain muutaman napautuksen päässä laitteellasi.

E-kirjapalvelut tarjoavat usein myös mahdollisuuden ladata kirjoja offline-tilaan. Tämä ominaisuus on hyödyllinen erityisesti tilanteissa, joissa internet-yhteys ei ole saatavilla tai se on heikko, kuten junassa tai autossa matkustaessa. Voit ladata haluamasi kirjan etukäteen ja lukea sitä myöhemmin ilman internet-yhteyttä.

E-kirjojen avulla lukeminen saa uuden ulottuvuuden. Voit helposti selata ja lukea kirjoja laitteellasi, kuten älypuhelimella, tabletilla tai erikoisella lukulaitteella. Jos et pidä kirjasta, voit nopeasti ja helposti vaihtaa toiseen. Valikoima on niin laaja, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Voit esimerkiksi löytää uusia tarinoita lapsille tai kokeilla uusia kirjallisuuden lajeja.

Monet e-kirjapalvelut tarjoavat myös äänikirjoja, joten jos et halua tai voi lukea, voit kuunnella kirjoja. Äänikirjat ovat suosittuja erityisesti silloin, kun haluat kuunnella kirjaa samalla, kun teet muita asioita, kuten lenkkeilet, teet kotitöitä tai rentoudut ennen nukkumaanmenoa.

E-kirjat ovat kevyitä ja helppoja kuljettaa mukana. Voit uppoutua kiehtovaan tarinaan milloin tahansa ja missä tahansa. Useimmat e-kirjapalvelut tarjoavat kirjoja kaiken ikäisille, joten koko perhe voi nauttia lukemisesta. Useissa palveluissa voit myös luoda erillisiä lastenprofiileja, jolloin voit helposti löytää sopivia kirjoja perheen pienimmille.

Parhaat E-kirjat löytyvät e-kirjapalveluista

E-kirjojen maailma voi aluksi tuntua hieman vierailta, ja saattaa herätä kysymyksiä, kuten mistä digitaalista kirjallisuutta voi hankkia ja mitä se maksaa? Ilmaisia e-kirjoja on saatavilla internetin syövereistä, mutta yleensä näiden kirjojen valikoima on rajoitettu, joten et ehkä löydä itseäsi kiinnostavaa kirjaa.

Suomessa on olemassa useita suosittuja ääni- ja e-kirjapalveluita, jotka voit ottaa huomioon. Nämä palvelut, kuten Storytel, Bookbeat, Nextory ja Elisa Kirja, tarjoavat usein ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille. Tämän ilmaisen jakson pituus voi vaihdella 14 päivästä aina 45 päivään asti kampanjasta riippuen.

Tämän kokeilujakson aikana voit nauttia palvelun tarjoamista e-kirjoista ja äänikirjoista ilman sitoutumista. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa palvelun käyttämistä maksullisena tai irtisanoa tilauksen. Ilmainen kokeilujakso tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua palvelun tarjoamaan kirjavalikoimaan ja kokeilla kuinka paljon nautit digitaalisesta lukemisesta tai kuuntelemisesta.

Ilmaisen kokeilujakson hyödyntäminen on järkevää, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla palvelua maksutta ja tutustua sen kirjatarjontaan. Kokeilujakson jälkeen voit päättää, haluatko jatkaa palvelun käyttämistä maksamalla kuukausimaksun tai haluatko irtisanoa tilauksen.

E-kirjapalveluiden kirjavalikoima on usein valtava, jopa 700 000 erilaista ääni- ja e-kirjaa, joten sinulla ei ole vaaraa, että lukeminen tai kuunteleminen loppuisi kesken. Useimmilla palveluilla on myös omat sovellukset, jotka voit ladata älypuhelimeesi tai tablettiisi. Sovellusten avulla voit helposti ladata, lukea tai kuunnella kirjoja.

Vertaa e-kirjapalvelut ennen kuin valitset

Suomessa toimii tällä hetkellä neljä merkittävää digitaalisen kirjallisuuden palvelua, nimittäin Elisa Kirja, Nextory, Bookbeat ja Storytel. Nämä palvelut tarjoavat ääni- ja e-kirjoja kaikenikäisille lukijoille ja kuuntelijoille, ja niitä on mainostettu laajalti sekä internetissä että perinteisissä medioissa.

Jos digitaalinen lukeminen tai kuunteleminen kiinnostaa sinua, olet todennäköisesti tulevaisuudessa asiakkaana jossain näistä palveluista. Toinen vaihtoehto on tyytyä internetin ilmaisiin ääni- ja e-kirjoihin, mutta niiden valikoima on usein rajallinen. Vaihtoehtoisesti voit ostaa e-kirjoja yksitellen netistä, mutta tällainen malli voi tulla kalliiksi pidemmällä aikavälillä.

Suosittelemme kuitenkin tutustumaan mainittuihin suomalaisiin e-kirjapalveluihin, sillä ne tarjoavat uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson. Tämän jakson aikana saat rajoittamattoman pääsyn palvelun tarjoamiin ääni- ja e-kirjoihin.

Nykyisin useimmat e-kirjapalvelut tarjoavat uusille käyttäjilleen 45 päivän kokeilujakson. Voit halutessasi kokeilla vuorotellen jokaista palvelua, jolloin sinulla on mahdollisuus tutustua laajaan valikoimaan kirjoja yli neljän kuukauden ajan maksutta. Tämän jälkeen olet varmasti paremmin varustautunut valitsemaan sinulle sopivimman palvelun.

Valinnan tekeminen neljästä eri palvelusta voi olla haasteellista, jos et ole kokeillut niitä etukäteen. Vaikka palveluiden etusivut yleensä tarjoavat paljon tietoa, voi olla vaikea arvioida, mikä palveluista sopii sinulle parhaiten pelkästään näiden tietojen perusteella. Tästä syystä suosittelemme hyödyntämään tarjolla olevat kokeilujaksot.

Ääni- ja E-kirjat jokaisen makuun

Ääni- ja e-kirjat ovat saavuttaneet huomattavaa suosiota viime vuosina. Tämä johtunee monista tekijöistä, kuten mobiililaitteiden laajemmasta käytöstä, nopeista internet-yhteyksistä ja modernien palveluntarjoajien tarjoamista mahdollisuuksista. Ääni- ja e-kirjojen hyvä puoli on, että niitä voi nauttia missä tahansa.

Tutkimukset osoittavat, että ääni- ja e-kirjojen lukeminen tai kuuntelu rentouttaa, vähentää stressiä, parantaa keskittymiskykyä, vahvistaa muistia, kasvattaa tietämyspohjaa ja rikastuttaa sanavarastoa. Niiden kasvava suosio rohkaisee yhä useampia ihmisiä kokeilemaan perinteisten paperisten kirjojen tai lehtien sijaan digitaalisia vaihtoehtoja.

Ääni- ja e-kirjojen kokeileminen, lukeminen tai kuuntelu on nykyaikaisilla markkinoilla erittäin helppoa. Suomessa on useita palveluntarjoajia, jotka tarjoavat monenlaisia ratkaisuja niin ensikertalaisille, satunnaisille lukijoille kuin niillekin, jotka haluavat lukea tai kuunnella kirjoja päivittäin.

Ääni- ja e-kirjapalveluilla on laaja valikoima erilaisia tilausvaihtoehtoja. Riippumatta siitä, luetko kuukaudessa yhden kirjan vai useamman, löydät varmasti tarpeitasi vastaavan ratkaisun. Voit ostaa yksittäisen kirjan tai valita erilaisista kuukausitilauksista.

Useimmissa palveluissa voit aloittaa kokeilemalla palvelua ilmaisella kokeilujaksolla ja jatkaa sitten maksullisella tilauksella. Halvimmat tilauspaketit maksavat yleensä alle 10 euroa kuukaudessa, ja niiden avulla voit kuunnella ja lukea e-kirjoja 20 tai 30 tuntia kuukaudessa. Vaihtoehtoisesti voit hankkia tilauspaketin, joka tarjoaa rajattomasti kuuntelu- tai lukuaikaa.

Äänikirjan ja e-kirjan erot

Äänikirjat ja e-kirjat tarjoavat molemmat uudenlaisen tavan nauttia kirjallisuudesta digitaalisessa muodossa. Vaikka molemmat ovat digitaalisten tekniikoiden tuottamia vastineita perinteisille painetuille kirjoille, ne eroavat toisistaan monin tavoin:

Äänikirjat ovat luettuja versioita kirjoista, jotka tallennetaan äänitiedostoina. E-kirjat sen sijaan ovat tekstimuotoisia digitaalisia versioita kirjoista, jotka voidaan lukea useilla eri elektronisilla laitteilla.

Äänikirjojen toistamiseen tarvitaan äänentoistolaitteita, kuten älypuhelimia, tietokoneita tai MP3-soittimia, sekä äänikirjasovelluksia tai -palveluita. E-kirjojen lukemiseen voidaan käyttää e-lukulaitteita, tabletteja, älypuhelimia tai tietokoneita, ja usein käytössä on erityisiä e-kirjasovelluksia.

Äänikirjojen kuuntelu on usein passiivisempaa, ja niitä voidaan kuunnella esimerkiksi matkustaessa, liikuntaa harrastaessa tai muiden tehtävien parissa. E-kirjojen lukeminen taas vaatii aktiivista keskittymistä, kuten perinteistenkin kirjojen lukeminen.

Äänikirjojen lukunopeus riippuu lukijan puhetemposta, vaikkakin monet sovellukset mahdollistavat lukunopeuden säätämisen. E-kirjojen lukunopeus on puolestaan lukijasta itsestään riippuvainen. Lisäksi äänikirjoja voi kuunnella, kun silmät tai kädet ovat varattuja, kun taas e-kirjojen lukeminen edellyttää näön ja huomion käyttämistä.

Äänikirjat palvelevat erityisesti auditiivisia oppijoita eli niitä, jotka oppivat ja muistavat parhaiten kuulemansa perusteella. E-kirjat sen sijaan sopivat erityisen hyvin visuaalisille oppijoille, jotka omaksuvat parhaiten lukemansa informaation.

Sekä äänikirjat että e-kirjat säästävät tilaa fyysisiin kirjoihin verrattuna, mutta yleensä e-kirjat vaativat vähemmän tallennustilaa laitteissa kuin äänikirjat, koska äänitiedostot ovat suurempia kuin tekstipohjaiset tiedostot.

Vaikka äänikirjat ja e-kirjat eroavat toisistaan monella tavalla, molemmilla formaateilla on omat hyvät ja huonot puolensa, ja ne palvelevat eri tilanteissa ja käyttäjien tarpeissa. Jotkut ihmiset saattavat nauttia molempien formaattien käytöstä eri tilanteissa, ja molemmat tarjoavat joustavuutta ja monipuolisuutta modernissa, kiireisessä elämässä.

E-kirjojen ja e-kirjapalveluiden tulevaisuuden näkymät

E-kirjojen ja sähköisten kirjapalveluiden näkymät ovat valoisat, ja teknologian jatkuvan etenemisen myötä niiden rooli ja tarjonta tulevat luultavasti laajenemaan ja kehittymään entisestään. Tässä joitakin mahdollisia tulevaisuuden suuntia, jotka voivat mullistaa e-kirjojen ja sähköisten kirjapalveluiden käytön:

Tekoälyn ja oppimisen edistymisen myötä e-kirjojen tuotanto ja kohdentaminen saattavat tulla entistä joustavammiksi ja tehokkaammiksi. Lukijoiden suosittelujärjestelmien ja personoinnin kehitys voi myös parantua, mikä tekee e-kirjojen etsimisestä ja valitsemisesta aiempaa sujuvampaa.

E-kirjat ja sähköiset kirjapalvelut saattavat tulevaisuudessa tarjota yhä enemmän interaktiivisia ja multimediapohjaisia kokemuksia. Yhdistämällä esimerkiksi e-kirjat ja äänikirjat, lisäämällä animaatioita, videoita ja virtuaalitodellisuutta voidaan parantaa lukukokemusta ja tarjota uusia tapoja nauttia kirjallisuudesta.

E-kirjapalvelut voivat muuttua yhä sosiaalisemmiksi, mahdollistaen lukijoiden väliset keskustelut, suositukset ja yhteisöllisyyden. Tämä voi luoda kirjallisuuden nauttimisesta monipuolisemman ja merkityksellisemmän kokemuksen.

E-kirjojen ja sähköisten kirjapalveluiden teknologian kehittymisen myötä ekologisuus tulee todennäköisesti olemaan yhä tärkeämmässä roolissa. Esimerkiksi e-lukulaitteiden energiatehokkuuden, kierrätyksen ja resurssien käytön vähentämisen merkitys voi kasvaa.

E-kirjat ja sähköiset kirjapalvelut saattavat yhä enemmän integroitua koulutukseen ja ammatilliseen käyttöön. Digitaalisten oppimateriaalien lisääntyminen voi johtaa siihen, että e-kirjoista ja sähköisistä kirjapalveluista tulee entistä tärkeämpi osa opetusta ja ammatillista kehittymistä.

E-kirjojen ja sähköisten kirjapalveluiden yleistyminen ja helppo jakaminen voivat edistää kansainvälisen yhteistyön ja kulttuurien välistä ymmärrystä. Digitaaliset julkaisualustat mahdollistavat kirjailijoiden teosten laajemman levittämisen, ja käännösten saatavuuden kasvu voi lisätä eri kulttuurien välisen tiedon ja ymmärryksen jakamista.

E-kirjojen ja sähköisten kirjapalveluiden tulevaisuus on innostava ja monimuotoinen, ja niiden rooli tulee jatkuvasti kasvamaan. Vaikka onkin mahdotonta täysin ennustaa tulevaisuuden kehitystä, on selvää, että e-kirjat ja sähköiset kirjapalvelut tulevat olemaan keskeinen osa kirjallisuuden ja kulttuurin maisemaa tulevina vuosina.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä e-kirjat ovat?

E-kirja (elektroninen kirja) on digitaalinen versio perinteisestä painetusta kirjasta, jonka voi lukea elektronisilla laitteilla, kuten e-lukulaitteilla, tableteilla, älypuhelimilla tai tietokoneilla.

Miten voin lukea e-kirjoja?

E-kirjojen lukemiseen on useita vaihtoehtoja. Voit käyttää e-lukulaitetta tai lukea e-kirjoja tableteilla, älypuhelimilla tai tietokoneilla erilaisten sovellusten avulla.

Voinko lukea e-kirjoja ilman internet-yhteyttä?

Kyllä, voit lukea e-kirjoja ilman internet-yhteyttä, kunhan olet ladannut ne laitteellesi ennen yhteyden katkeamista. E-kirjasovellukset ja e-lukulaitteet yleensä tallentavat e-kirjat laitteeseen, joten ne ovat saatavilla myös offline-tilassa.

Mitä e-kirjapalveluja on saatavilla?

E-kirjapalvelut tarjoavat e-kirjojen ostamisen, lainaamisen ja lukemisen mahdollisuuden. Tunnettuja e-kirjapalveluita ovat esimerkiksi Bookbeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja.

Miten e-kirjapalvelut toimivat?

E-kirjapalvelut tarjoavat asiakkailleen pääsyn laajaan valikoimaan e-kirjoja joko ostettavaksi tai lainattavaksi. Useimmat palvelut tarjoavat myös omat sovellukset tai lukulaitteet, joiden avulla asiakkaat voivat lukea e-kirjojaan.

Äänikirjat.com
Logo