Kuinka kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi?

Kuinka kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi

Äänikirjat ovat loistava tapa uppoutua kirjan tarinaan silloin kun lukeminen ei ole mahdollista. Vaikka äänikirjat ovatkin kätevä tapa nauttia kirjallisuudesta, ne voivat olla myös melko kalliita. Onneksi on olemassa kuitenkin useita tapoja kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi.

Käytä hyödyksesi äänikirjapalveluiden kokeilujaksoja

Monet maksulliset äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voit tutustua palveluun ennen kuin sitoudut maksamaan. Kokeilujaksojen pituus vaihtelee palvelusta riippuen, mutta yleensä se on 14–30 päivää. Tämä on hyvä tapa kokeilla eri palveluita ja löytää juuri sinulle sopiva äänikirjapalvelu.

Kokeilujaksojen avulla voit testata palvelun käyttöliittymää ja käyttökokemusta, tutustua äänikirjojen valikoimaan ja kuunnella joitakin kirjoja ilmaiseksi. Kokeilujaksojen aikana voit yleensä kuunnella rajattomasti äänikirjoja, joten sinulla on mahdollisuus löytää palvelusta useita kirjoja, jotka haluat kuunnella.

Jotta voit käyttää hyväksesi äänikirjapalveluiden kokeilujaksoja, sinun tulee usein rekisteröityä palveluun ja antaa maksutietosi. Sinua ei kuitenkaan veloiteta kokeilujakson aikana, ellet päätä jatkaa palvelun käyttöä kokeilujakson jälkeen.

Suosituimmat maksulliset äänikirjapalvelut, kuten Podit, Storytel, BookBeat, Nextory ja Elisa Kirja, tarjoavat kaikki ilmaisia kokeilujaksoja. Kannattaa tutustua eri palveluiden kokeilujaksoihin ja löytää sinulle sopivin palvelu ennen kuin sitoudut maksamaan äänikirjojen kuuntelusta.

Tutustu ilmaisiin äänikirjapalveluihin

On olemassa useita ilmaisia äänikirjapalveluita, joita voit käyttää löytääksesi uusia kirjoja ja kuunnellaksesi ilmaisia äänikirjoja. Tässä muutamia suosituimpia ilmaisia äänikirjapalveluita:

 1. Librivox: Librivox on yhteisöllinen äänikirjapalvelu, joka tarjoaa yli 15 000 ilmaista äänikirjaa. Palvelu perustuu vapaaehtoisten lukijoiden äänittämiin äänikirjoihin, jotka ovat public domain -kirjallisuutta, eli tekijänoikeuksien suojaamattomia teoksia.
 2. Project Gutenberg: Project Gutenberg on digitaalinen kirjasto, joka sisältää yli 60 000 ilmaista e-kirjaa ja äänikirjaa. Palvelun kautta voit ladata ilmaiseksi public domain -kirjallisuutta, kuten klassikkoja ja harvinaisempia teoksia.
 3. Open Culture: Open Culture on verkkosivusto, joka tarjoaa ilmaisia kulttuuriartikkeleita ja äänikirjoja. Sivustolla on yli 1000 ilmaista äänikirjaa, jotka ovat usein public domain -kirjallisuutta.
 4. Loyal Books: Loyal Books on verkkosivusto, joka tarjoaa yli 7000 ilmaista äänikirjaa ja e-kirjaa. Palvelu sisältää public domain -kirjallisuutta ja moderneja teoksia, jotka on saatavilla ilmaiseksi.
 5. Storynory: Storynory on verkkosivusto, joka tarjoaa ilmaisia äänikirjoja lapsille. Sivusto sisältää satuja, tarinoita ja runoja, jotka on lukenut ammattinäyttelijä.

Näiden palveluiden avulla voit löytää uusia ilmaisia äänikirjoja ja tutustua eri genreihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki ilmaiset äänikirjapalvelut eivät välttämättä tarjoa uusimpia ja suosituimpia kirjoja. Jos haluat kuunnella uusimpia bestsellereitä ja suosituimpia kirjoja, sinun kannattaa harkita maksullisen äänikirjapalvelun käyttämistä.

Hyödynnä kirjaston tarjoamaa äänikirjavalikoimaa

Kirjastot ovat erinomainen paikka löytää ilmaisia äänikirjoja. Useimmat kirjastot tarjoavat laajan valikoiman äänikirjoja, joita voit lainata ilmaiseksi tietyn ajanjakson ajaksi. Voit löytää kirjaston äänikirjoja kirjaston verkkosivuilta tai käymällä paikan päällä.

Kirjaston äänikirjavalikoimaan tutustuminen on helppoa. Voit etsiä kirjoja kirjaston verkkosivuilta tai käyttämällä kirjaston mobiilisovellusta. Useimmissa kirjastoissa voit myös varata äänikirjoja etukäteen, jos jokin kiinnostava kirja on lainassa. Kun varaus on saapunut kirjastoon, sinulle lähetetään ilmoitus ja voit käydä noutamassa kirjan.

Kirjastojen äänikirjojen laina-aika vaihtelee yleensä kahden viikon ja kuukauden välillä. Kun laina-aika päättyy, äänikirjan voi palauttaa kirjastoon tai uusia sen laina-ajan pidentämiseksi.

Kirjaston tarjoama äänikirjavalikoima on erinomainen tapa löytää uusia äänikirjoja ja tutustua eri genreihin ilmaiseksi. Tämä on myös hyvä tapa testata, millaisia äänikirjoja haluaisit ostaa tai kuunnella pidemmällä aikavälillä.

Osallistu äänikirjakerhoihin ja vaihda äänikirjoja ystävien kanssa

Äänikirjakerhoihin osallistuminen ja äänikirjojen vaihtaminen ystävien kanssa on loistava tapa saada uusia kirjoja kuunneltavaksi ja jakaa omia suosikkikirjoja muiden kanssa. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit osallistua äänikirjakerhoihin ja jakaa äänikirjoja ystävien kanssa.

 1. Liity äänikirjakerhoon: Etsi äänikirjakerhoja verkosta tai omasta kaupungistasi. Äänikirjakerhoihin voi liittyä esimerkiksi Facebookissa tai paikallisessa kirjastossa. Kerhoissa voidaan jakaa suosikkikirjoja, keskustella kirjoista ja suositella uusia kuunneltavia kirjoja.
 2. Vaihda äänikirjoja ystävien kanssa: Kysy ystäviltäsi, jos heillä on suosikkikirjoja, joita voisit kuunnella. Voit myös antaa ystävillesi suosikkikirjojasi kuunneltavaksi. Tämä on hyvä tapa jakaa kirjoja ja löytää uusia kirjoja kuunneltavaksi.
 3. Käytä online-kirjakerhoja: On olemassa useita online-kirjakerhoja, jotka ovat suunnattu äänikirjojen vaihtamiseen. Palvelut tarjoavat mahdollisuuden jakaa äänikirjoja ympäri maailmaa ja tutustua uusiin kirjoihin.
 4. Osallistu kirjallisuustapahtumiin: Kirjallisuustapahtumat, kuten kirjafestarit, kirjallisuuspiirit ja lukupiirit, ovat loistava tapa tavata muita kirjallisuudesta kiinnostuneita ihmisiä ja löytää uusia äänikirjoja.

Osallistuminen äänikirjakerhoihin ja äänikirjojen vaihtaminen ystävien kanssa on hyvä tapa löytää uusia kirjoja kuunneltavaksi ja jakaa omia suosikkikirjoja muiden kanssa.

Tutustu YouTube-kanaviin ja podcasteihin, jotka tarjoavat ilmaisia äänikirjoja

YouTube-kanavat ja podcastit ovat loistava tapa löytää ilmaisia äänikirjoja. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit löytää hyviä YouTube-kanavia ja podcasteja, jotka tarjoavat ilmaisia äänikirjoja.

 1. Librivox: Librivox on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tuottaa ilmaisia äänikirjoja vanhoista kirjoista. Heidän YouTube-kanavallaan on satoja ilmaisia äänikirjoja eri kategorioista, kuten klassikoista, tieteiskirjallisuudesta ja lastenkirjoista.
 2. Project Gutenberg: Project Gutenberg tarjoaa yli 60 000 ilmaista e-kirjaa ja äänikirjaa. Heidän YouTube-kanavallaan on myös joukko ilmaisia äänikirjoja eri kategorioista.
 3. Audible Podcasts: Audiblen podcastit tarjoavat laajan valikoiman ilmaisia äänikirjoja eri genreistä, kuten rikoskirjallisuudesta, scifistä ja fantasiasta. Podcastit ovat saatavilla useilla eri kielillä.
 4. Spotify: Spotify tarjoaa myös laajan valikoiman ilmaisia podcasteja, jotka sisältävät äänikirjoja eri genreistä. Voit etsiä haluamasi äänikirjan nimellä tai kirjailijan nimellä ja löytää sen helposti.
 5. YouTube-haun käyttö: Voit käyttää YouTube-hakua löytääksesi ilmaisia äänikirjoja. Hakusanalla ”ilmainen äänikirja” löydät monia eri YouTube-kanavia, jotka tarjoavat ilmaisia äänikirjoja.

Nämä ovat muutamia vinkkejä, joilla voit löytää hyviä YouTube-kanavia ja podcasteja, jotka tarjoavat ilmaisia äänikirjoja. Muista tarkistaa tekijänoikeudet ennen kuin kuuntelet tai lataat äänikirjoja.

Osallistu kirjojen arvontoihin ja voita ilmaisia äänikirjoja

Monet kirjailijat, kustantajat ja äänikirjapalvelut järjestävät arvontoja, joissa voi voittaa ilmaisia äänikirjoja. Tässä muutamia vinkkejä, miten voit osallistua kirjojen arvontoihin ja voittaa ilmaisia äänikirjoja:

 1. Kirjailijoiden some-tilit: Monet kirjailijat ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja järjestävät arvontoja omilla some-tilillään. Seuraa siis suosikkikirjailijoitasi Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa ja osallistu heidän arvontoihinsa.
 2. Kirjakerhot: Monet kirjakerhot, kuten Goodreads, järjestävät arvontoja, joissa voi voittaa ilmaisia kirjoja, myös äänikirjoja. Liity siis kirjakerhoihin ja seuraa heidän some-tilejään osallistuaksesi arvontoihin.
 3. Kustantamot ja äänikirjapalvelut: Kustantamot ja äänikirjapalvelut järjestävät usein arvontoja sosiaalisessa mediassa tai omilla verkkosivuillaan. Tarkista siis säännöllisesti heidän some-tilinsä tai verkkosivunsa, jos haluat osallistua arvontoihin ja voittaa ilmaisia äänikirjoja.
 4. Kirjamessut: Kirjamessuilla järjestetään usein arvontoja, joissa voi voittaa ilmaisia kirjoja, myös äänikirjoja. Seuraa siis kirjamessujen some-tilejä tai verkkosivuja, jotta pysyt ajan tasalla tulevista tapahtumista ja arvonnoista.
 5. Kirjasto: Myös kirjastot voivat järjestää arvontoja, joissa voi voittaa ilmaisia äänikirjoja. Tarkista siis paikallisen kirjastosi verkkosivut tai some-tilit, jos haluat osallistua arvontoihin ja voittaa ilmaisia äänikirjoja.

Osallistumalla kirjojen arvontoihin voit voittaa ilmaisia äänikirjoja ja tutustua uusiin kirjailijoihin ja teoksiin. Muista kuitenkin tarkistaa arvonnan säännöt ja ehdot ennen osallistumista.

Äänikirjat.com
Logo