Kuinka löytää juuri sinulle sopivat äänikirjat?

Kuinka löytää juuri sinulle sopivat äänikirjat

Suosittelemme testaamaan ilmaisia äänikirjatarjouksia ja ilmaisjaksoja ennen kuin sitoudut maksulliseen äänikirjapalveluun. Useat äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voit tutustua palvelun valikoimaan ja käyttökokemukseen.

Kuinka löytää juuri sinulle sopivat äänikirjat?

Ensimmäinen askel sopivan äänikirjan valinnassa on tehdä itselleen selväksi, mihin tarkoitukseen äänikirjaa tarvitsee. Haluaako kuunnella kirjaa rentoutuakseen vai oppiakseen uutta? Onko tarkoituksena nauttia tarinasta vai syventää omaa ammattitaitoa? Tarkoitus vaikuttaa siihen, millaista kirjaa kannattaa etsiä.

Jos tarkoituksena on rentoutua, voi valita esimerkiksi kaunokirjallisuutta, joka tarjoaa mielenkiintoisen tarinan ja vie ajatukset hetkeksi pois arjesta. Toisaalta, jos tarkoitus on oppia uutta, kannattaa valita tietokirja tai oppimateriaali, joka antaa uusia näkökulmia tai tietoa.

Myös kuuntelutilanne vaikuttaa siihen, millaisen kirjan valitsee. Jos tarkoitus on kuunnella äänikirjaa liikkeellä ollessa, kannattaa valita kevyt kuunneltava, joka ei vaadi liikaa keskittymistä. Toisaalta, jos haluaa uppoutua kirjan tarinaan kotisohvalla, voi valita haastavamman kirjan, joka vaatii enemmän keskittymistä.

Kun on selvillä siitä, mihin tarkoitukseen äänikirjaa tarvitsee, on helpompi löytää itselleen sopiva kirja.

Valitse omaan makuun sopiva genre

Kun tarkoitus äänikirjan kuuntelulla on selvillä, on aika valita omaan makuun sopiva genre. Kirjavalikoima on nykyään laaja, ja äänikirjat ovat saatavilla useissa eri genreissä, kuten kaunokirjallisuudessa, tietokirjallisuudessa, dekkareissa, fantasiasarjoissa, romantiikassa ja elämäkerroissa.

On tärkeää valita genre, joka kiinnostaa ja johon on mahdollisuus uppoutua. Jos esimerkiksi kaunokirjallisuus kiinnostaa, kannattaa valita genre, joka sopii omaan makuun. Ehkä pidät romanttisista tarinoista tai jännittävistä trillereistä – valinta on sinun.

Toisaalta, jos tarkoitus on oppia uutta, voi valita tietokirjan, joka käsittelee omaa alaa tai kiinnostavaa aihetta. Tällöin on tärkeää valita genre, joka sopii oman kiinnostuksen kohteisiin ja joka antaa uusia näkökulmia ja tietoa.

Valitsemalla omaan makuun sopivan genren on helpompi uppoutua kirjan tarinaan ja nauttia äänikirjan tarjoamasta kokemuksesta.

Lue kirja-arvosteluja ennen kuuntelun aloittamista

Ennen äänikirjan kuuntelun aloittamista on hyvä lukea kirja-arvosteluja. Kirja-arvostelut voivat auttaa saamaan paremman käsityksen kirjan sisällöstä ja tarjota vinkkejä siitä, onko kyseinen kirja juuri itselle sopiva.

Kirja-arvostelut löytyvät yleensä helposti esimerkiksi kirjakauppojen verkkosivuilta tai sosiaalisesta mediasta. Kirjakauppojen verkkosivuilla kirja-arvosteluja antavat usein sekä ammattikriitikot että tavalliset lukijat. Sosiaalisessa mediassa on mahdollista löytää kirja-arvosteluja, jotka on kirjoitettu samanhenkisiltä kirjan ystäviltä.

Kirja-arvosteluja lukemalla on mahdollista saada parempi käsitys kirjan sisällöstä ja tyylistä. Arvosteluissa käsitellään usein kirjan juonta, henkilöhahmoja, kirjailijan tyyliä ja kirjan teemoja. Kirja-arvosteluista voi löytää myös tietoa kirjan kieliasusta, lukijan äänestä ja kirjan kestosta.

Kirja-arvostelujen lukeminen ennen äänikirjan kuuntelua voi auttaa välttämään pettymyksiä ja löytämään itselle mieluisia kirjoja.

Huomioi äänikirjan kesto ja lukijan ääni

Ennen kuin aloitat äänikirjan kuuntelun, on hyvä kiinnittää huomiota äänikirjan kestoon ja lukijan ääneen. Näiden tekijöiden huomioiminen auttaa valitsemaan äänikirjan, joka sopii omaan kuuntelutyyliin.

  1. Kesto: Äänikirjojen kesto vaihtelee yleensä muutamasta tunnista jopa yli 50 tuntiin. On hyvä miettiä, kuinka paljon aikaa haluaa käyttää yhden kirjan kuunteluun. Lyhyempi äänikirja sopii lyhyisiin automatkoille tai lenkkeilyyn, kun taas pidemmät kirjat sopivat esimerkiksi loma-aikoihin tai pidempiin työmatkoihin.
  2. Lukijan ääni: Lukijan ääni on tärkeä osa äänikirjan kokemusta. On hyvä kiinnittää huomiota siihen, että lukijan ääni on miellyttävä kuunnella. Joillain palveluilla on useita lukijoita samalle kirjalle, joten kannattaa kuunnella eri lukijoiden näytteitä ja valita omaan makuun sopiva.
  3. Kuunteluympäristö: Äänikirjan kuunteluun kannattaa valita rauhallinen ja hiljainen ympäristö, jotta pystyy keskittymään kirjan tarinaan. Kävelylenkillä tai juostessa voi olla hyvä valita kirjoja, jotka eivät vaadi suurta keskittymistä.

Kun valitset äänikirjaa, huomioi sen kesto ja lukijan ääni. Näitä tekijöitä huomioimalla löydät itsellesi sopivan äänikirjan ja voit nauttia kuuntelukokemuksesta täysin siemauksin.

Vertaile eri äänikirjapalveluiden tarjontaa ja hinnoittelua

Eri äänikirjapalveluilla on erilaisia tarjouksia ja hinnoittelumalleja. Kun valitsee palvelua, kannattaa vertailla eri palveluiden tarjontaa ja hinnoittelua, jotta löytää itselleen sopivan palvelun.

Joitain suosittuja äänikirjapalveluita ovat Podit, Bookbeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja. Näiden palveluiden hinnoittelu vaihtelee hieman, mutta kaikki tarjoavat rajattoman määrän äänikirjoja kuukausihintaan.

Bookbeatin kuukausihinta on noin alkaen 9,99€, ja palvelu tarjoaa yli 800 000 e- ja äänikirjaa. Storytelin kuukausihinta on alkaen 9,99€, ja heidän valikoimastaan löytyy yli 500 000 tarinaa. Nextoryn kuukausihinta on alkaen 11,99€, ja heillä on yli 300 000 kirjaa. Elisa Kirjan kuukausihinta on noin 16,99€, ja heillä on yli 40 000 kirjaa.

Eri palveluiden välillä on eroja myös siinä, minkälaisia kirjoja niiden valikoimista löytyy. On hyvä tarkistaa, löytyvätkö halutut kirjat halutulta palvelulta. Lisäksi palveluiden käyttöliittymä ja tekniset ominaisuudet voivat vaihdella, joten kannattaa tutustua eri palveluiden ominaisuuksiin ennen valinnan tekemistä.

Äänikirjapalveluiden valikoimien ja hinnoittelun vertaileminen auttaa löytämään juuri itselle sopivan palvelun. Bookbeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja, joiden valikoimista löytyy lukuisia äänikirjoja. Jokainen äänikirjapalvelu tarjoaa ilmaista kokeilujaksoa uusille asiakkaille, jotka kannattaa tietenkin hyödyntää tutustuessa eri vaihtoehtoihin.

Testaa ilmaisia äänikirjatarjouksia ja ilmaisjaksoja

Ennen kuin sitoutuu maksulliseen äänikirjapalveluun, kannattaa testata ilmaisia äänikirjatarjouksia ja ilmaisjaksoja. Monet äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voi tutustua palveluun ja sen tarjontaan.

Ilmaisia kokeilujaksoja on yleensä tarjolla 7-30 päivän ajan, ja niiden aikana pääsee tutustumaan palvelun koko valikoimaan. Kokeilujakson aikana on hyvä testata erilaisia kirjoja eri genreistä ja kuunnella, löytyykö palvelusta omaan makuun sopivia kirjoja.

Myös ilmaisia äänikirjatarjouksia voi olla tarjolla erilaisissa kampanjoissa tai tilaisuuksissa. Nämä tarjoukset voivat olla rajoitetun ajan voimassa, joten kannattaa pitää silmät auki ja hyödyntää tarjoukset heti, kun niitä ilmestyy.

Ilmaiset kokeilujaksot ja äänikirjatarjoukset ovat hyvä tapa testata erilaisia palveluita ja löytää itselle sopiva palvelu. Suositut äänikirjapalvelut, kuten Bookbeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja, tarjoavat usein ilmaisia kokeilujaksoja, joten niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää ennen maksullisen tilauksen tekemistä.

Äänikirjat.com
Logo